Wat als je lichaam ‘nee’ zegt?

Denk jij ook dat je met jouw hoofd alles kunt controleren? Dat signalen als rugpijn, vermoeidheid, huidproblemen, etc. alleen maar lastig zijn en met een pil of crème kunnen worden verholpen? Ik geloof erin dat jouw lichaam jou met deze signalen laat merken dat iets niet goed voor jou is en dat je alleen maar zieker wordt als je er niks mee doet.

Holistische verbinding

Jouw hoofd en lichaam werken perfect samen: wanneer er een emotie in jouw hoofd omgaat, reageert jouw lichaam erop door jou te laten voelen wat wel of niet goed is. Andersom kan jouw hoofd reageren op een gevoel in jouw lichaam. Hoe mooi is dat? Het jammere is dat wij deze verbinding in de loop der jaren steeds meer zijn verloren.

 

Hoe kan je deze verbinding dan weer verbeteren?

  • Het is een open deur, maar ga weer naar jouw lichaam luisteren. Neem een moment van rust wanneer je pijn voelt. En voel.
  • Of ga naar een holistische massagetherapeut die je jouw lichaam laat voelen.
  • Doe wat met de informatie die je hebt gekregen en ga niet op de oude manier verder.

 

Ja, het is veel makkelijker en sneller om met een quick-fix als een medicijn een klacht op te lossen. Maar op de lange termijn breng je jezelf meer in balans door naar jouw lichaam te luisteren.