WAAROM JE OCHTEND ROUTINE JUIST NU ZO GOED IS

Heeft jouw ochtend routine betere tijden gekend? Ben je nu meer bezig met het nieuws over de corona crisis? En met het begeleiden van je kinderen terwijl je ook nog moet werken? Voor wat het waard is, je bent niet de enige. In deze tijd is het normaal als je het gevoel hebt dat je geen grip meer hebt op allerlei vlakken.

Het hebben van een vaste gezonde ochtend routine kan je hierbij helpen. Een vast ritme kan je namelijk helpen om kalm te blijven in deze onrustige tijd. Zeker als het als weldadig voelt, geeft het houvast en rust.

Een paar ideetjes om mee te nemen in je ochtend routine:

  1. Schraap je tong. Dit is het eerste wat ik doe wanneer ik opsta. Bacteriën die zich gedurende de nacht op je tong hebben verzameld, haal je zo weg. Voelt een stuk frisser.
  2. Drink. Een groot glas met lauwwarm water en wat citroensap.
  3. Ruim op. Zo ruim ik elke ochtend de afwasmachine uit zodat mijn keuken opgeruimd is. Daarna kan ik beginnen om het ontbijt klaar te maken. Niet voor niets heeft Marie Kondo zoveel fans. Een opgeruimd huis voelt zo fijn!
  4. Mediteer. Al is het maar een paar minuten. Dit creëert ruimte in je hoofd en laat je rustig aan de dag beginnen. Wanneer ik te onrustig ben, tel ik mijn ademhaling: 4 tellen in en 4 tellen uit.
  5. Doe wat stretchoefeningen. Zeker als je de hele dag achter je computer gaat zitten. Ik gebruik wat oefeningen van mijn yin yoga lessen om mijn tenen, heupen en bovenlichaam te rekken.

Deze routine geeft mij rust in mijn hoofd waardoor ik beter functioneer in deze onrustige tijd. Hopelijk helpt het jou ook!