OMGAAN MET JE EMOTIES

Wist je dat jouw gedachten direct invloed hebben op jouw emoties? Zo word je niet zomaar uit het niets boos maar door jouw interpretatie van een feit of gebeurtenis. Dit heeft zijn effect op jouw (lichamelijke) welzijn. Net als oude onverwerkte emoties ook invloed hebben op ons welzijn.

Zeker in deze tijd van corona merk ik aan mijzelf dat ik mij bewust moet zijn van mijn denken om mij minder te laten meeslepen en zo minder negatieve emoties te ervaren. Mijn tips om met emoties om te gaan:

  1. Soms kan je geen verklaring voor een emotie vinden. Dat is OK. Probeer voelend aanwezig te zijn in het hier en nu.
  2. Breng je emoties tot expressie door ze te uiten. Bijvoorbeeld door boos te worden, te huilen of te dansen of te tekenen.
  3. Gebruik je emoties om “in het NU te leven”. Door de intensiteit van de energie van de emotie te voelen en toe te laten, zonder er iets mee te doen.
  4. Wees niet bang voor jouw emoties maar luister liefdevol naar ze. Benader ze vanuit je hart en niet vanuit jouw ego.